www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia    Ramopunk-vieraskirja

Suomen virallinen

RAMONES

-viikko

 

Täten julistan viikon 12.-18.5.07 viralliseksi Ramones-viikoksi Suomessa.

Rehtori Heko

(4.4.07)

Sisällysluettelo:

16.5.1977

Punkrock: 30 ja risat farkut

Ramones-viikon tapahtumia:

Häiriköiden 1-2-3-4-5-6-7-8  nettisinglenä

Ramoviisut finaali + Häiriköt ja muuta ohjelmaa

Ramones-viikko -cdep:n julkaisu 

Ramoklubi

Ne Luumäet Tavastialla - Punkrock: 30 ja risat farkut

Himanesin nettisingle

Lisää tietoa muualla Ramopunk.comissa:

1977 - Suomalaisen punkin syntyhetkillä

Ramoviisut

Lisätietoa

Puhelinnumeroita ja linkkejä.

 

16.5. 1977

16.5. 1977 The Ramones esiintyi ensimmäisen kerran Suomessa, Helsingin Kulttuuritalolla. Seuraavana päivänä jysähti Tampereella. Näitä keikkoja voidaan hyvällä syyllä pitää suomalaisen punkrockin tärkeimpänä kätilönä -johan alkoi bändejä syntyä! Suomipunk alkoi kasvaa nopeasti ja moneen suuntaan. Siinä missä tärkeimmistä vaikuttajista The Clash oli musiikillisesti moniulotteisempi ja Sex Pistols sekoili itsensä punk-ikoniksi, Ramones keskittyi: ei virittelyä, ei sooloja, ei rupattelua yleisön kanssa, ei muuta kuin biisiä biisin perään ja hikisinä pois.

Rock’n’rollin alkuperäinen, simppeli ja ainoa idea hauskanpidosta ja vapaudesta yhdistettynä kunnon meteliin ja esitettynä mielettömällä tempolla -siinä koko juttu. Lavalla Ramonesille ei pärjännyt kukaan.

Punkrock: 30 ja risat farkut

  Vaikka alkuperäisistä "veljeksistä" ovat Joey, DeeDee ja Johnny kuolleet, elää Ramonesin perintö Suomessakin aina vaan. 1980-90-lukujen taitteessa Ne Luumäet muuttui käännös-ramonesista omaksi itsekseen ja lopetti huipulla. Pojat, Häiriköt, Luonteri Surf, Retkibanaani, Rehtorit,  Himanes, Iskuryhmä, 70-luvun Vihannekset, Blitzkrieg Boys, Ratpack, Debbie, Kretiinit, Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit ja monet muut ovat ponkaisseet Ramones-pohjalta omiin suuntiinsa. Tämän hyväntuulisen marginaalimeiningin leveyttä osoittaa se, että ramokansa kokoontuu nyttemmin KAHDEN kerhon merkeissä! Converse-kerho ja Onni on Ramones keräävät nahkatakit kasaan tasaiseen tahtiin. Kaikki kaikesta tästä löytyy osoitteesta:  www.ramopunk.com , joka täytti maaliskuussa viisi vuotta.

 

RAMONES-viikon tapahtumia:

Pe 11.5.

Internet

Häiriköiden 1-2-3-4-5-6-7-8  nettisinglenä

Woimasointu julkaiseeRamones-viikon kunniaksi Häiriköiden 1-2-3-4-5-6-7-8 ep:n netissä. Tarkempia tietoja löytyy viimeistään huomenna Woimasoinnun nettisivuilta täältä.

La 12.5.2007

Helsinki Semifinal:

Ramoviisut 2007-Finaali + Häiriköt

Ramoviisut järjestää Converse-kerho kolmatta kertaa. Taas etsitään uusia, ramoniaanisia biisejä. Alkukarsinta on käynnissä, finaalissa voittajan valitsee yleisö paikan päällä. HUOM! Ei saa sekoittaa toiseen laulukilpailuun, joka järjestetään samana päivänä Suomessa viimeisen kerran.

Ke 16.5.

Ramones-viikko -ep:n julkaisu 

Rehtorit: Muistokirjoitus / Pojat: Danny seis / Debbie ja Joey Luumäki: Debbie ja Joey

(Woimasointu)

Rehtoreiden Muistokirjoitus on Del Shannonin Runaway ja se kertoo mm. Ramonesin katsomisesta. Danny seis on Ramonesin Danny Says ja se kertoo Iso-D:stä. ”Debbie” on Debbie Harry ja ”Joey” taas…no, niin just.

Ke 16.5.

Ramoklubi 

Rooster Pub Lahti (Rautatienkatu 1)

Gabba Gabba Hey! Tänä päivänä tulee kuluneeksi 30 vuotta legendaarisen The Ramonesin ensimmäisestä Suomen vierailusta. Sen kunniaksi Hartza soitteloopi Ramonesia, sekä muuta ramopunkkia koko illan klo 18-24. Ehkäpä jokunen videokin pyörähtää screenillä. Tennarit jalkaan ja nahkarotsi niskaan!  K18, vapaa pääsy.

To 17.5.

Helsinki, Tavastia:

Ne Luumäet - Punkrock: 30 ja risat farkut

Ne Luumäet ei tee comebackia - Bändi haluaa vain osoittaa kunnioitusta ja historian tajua. Kesän toinen PUNKROCK: 30 JA RISAT FARKUT-keikka on Ruisrockissa. Siellä näytetään lapsille, millaisia isät olivat nuorina. Muita keikkoja, levyjä tms. ei tule.

Pe 18.5.

Internet

Himanesin nettisingle

"Haukivuoren Ramones", eli Himanes julkaisee nettisinglen  Ramones-viikon kunniaksi  perjantaina 18.5.
Se sisältää kolme biisiä, joista vähintään yksi on julkaisematon, sekä tulosta-itse -kannet. Nettisinglen voi käydä imuroimassa Himanesin kotisivuilta täältä.

 

Ramones-viikolla kansalaisten tulee pukeutua tyylikkäästi, esim. mustaan nahkatakkiin, farmareihin ja koripallotossuihin. Viikset on syytä ajaa. Asiallista keskittymistä omien hommien hoitoon tulee arvostaa. Tervehdyksenä käytettäköön ilmaisua: "Hey Ho!" Ja pannaan tosta vielä torstaiksi useimmille vapaapäivä!

Let’s go,

Rehtori Heko tmn Heko Luumäki  

-1977-

Suomalaisen punkin syntyhetkillä

Ramones vieraili ensimmäisen kerran toukokuussa 1977  ja keikkaili 16.5. Helsingistä ja Tampereelta 17.5. 1977. Lue lisää aiheesta Ramopunk.comin 1977- alaosiosta täältä.

 

Lisätietoja:

Ramones-viikko: heko(at)heureka.fi  040 9015267

Ramoviisut: heko(at)heureka.fi  040 9015267

Woimasointu:  www.woimasointu.com

Ne Luumäet: joeyluumaki(at)hotmail.com

www.ramopunk.com: ramopunk-uutisia