M!kan RamoPunk-sivut

Iso kolmonen-sisällysluettelo

Iso kolmonen

Asko Alanen, Soundi 10/93

POJAT

Iso kolmonen

Poko POKOCD 145

Linja tiedetään ja hyväksytään. Iso kolmonen on jälleen uusi ylpeydenaihe itsestään selvän Pojat-sapluunan täyttymyksessä. Vaikka kuinka pelkäisi kahden vängän vauhtilevyn asettaman tason laskua, ei bändi horjahda piiruakaan virkeän kitarakelauksen ja oivan tekstitulituksen kaidalta tieltä. Pokamainen porskutus luontuu myös uudelta basistilta, Pasi Pakariselta, joka maalaa mukaan asiankuuluvaa rockeramaa parilla biisillä.

Jos ihan välttämättä pitää sanoa jotain negatiivista, niin aloitusbiisin vertailu persaukisten punkkarien sekä Kauniiden ja rohkeiden kesken on vähän turhan löperö. Mutta sitä seuraava biisikimara armahtaa resuromantikot moneen kertaan, kun koko kansan yhteisestä kuivasta puheenaiheesta edetään omakohtaisempiin näkyihin Tulliklubin biljardipöydän, Anttilan ja Koivistokylän akselilla.

Purkautumisbiisit Radio päässäni ja Festarit ovat suoranaisen rokkarin ammattitaudin hilpeästi kuvattuja oireita. Muusikkotovereille nyökytellään päätä Luumäkien hautajaislitaniassa Ketä Ne oli? ja kunniaa saa myös rakkauteen harhautuneen Keppihain päihittäjä, Skootteri-kapuloitsija Paavo Salo. Riimit loksahtelevat huimaan palapeliin ja rytmi on kauttaaltaan riittävän raju. Oma hittivalintani on ilman muuta Annikki on tähti.

Okei, noutakaa pois, soittakaa ja vapautukaa. Suosittelen.

(Hymynaamoja Asko Alanen antoi neljä viidestä)