www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

2014

Finaali 16.5.2014:

Semifinal

Urho Kekkosen katu 6, Helsinki

Share |

Vuoden 2014 mestari: Rakas Rappio

Vuoden 2014 Ramoviisut voitti Rakas Rappio kappaleella Mielisairaalaan. Vasemmalta oikealle: Eemeli Siekkinen, Matias Seppä ja Ilmari Lehtinen.

 

Rakas Rappio ja yhtyeessä vierailevana kitaristina finaalissa soittanut Danny Punk keskellä alhaalla.

Rakas Rappio vei voiton

Rakas Rappio vei Ramoviisujen voiton kappaleellaan Mielisairaalaan. Tässä muita huomionosoituksia:

Tuomariston suosikki: Kiljuset, Kylänpyörä.

Vastarannankiiski Joeyn suosikki: Lähestymiskielto, Ei tulevaisuutta.

Ramopunk.comin kunniakirja: Lähestymiskielto, Ei tulevaisuutta.
Mainittakoon myös, että Rakkaassa Rappiossa kitaristia paikanneesta Danny Punkista tuli ensimmäinen kolminkertainen ramoviisu voittaja (16.5.14)

Viisuvoittajat kommentoivat:

"Yksi vuoden kohokohdista"

Ramoviisuvoitto on itselleni ja muulle bändille todella iso asia. Sen lisäksi, että se toi bändille lisää nimeä ja on auttanut keikkojen saamisessa, se oli henkilökohtaisella tasolla lopullinen osoitus siitä, että osaan tehdä helvetin hyviä biisejä. Osallistuminen on pyörinyt mielessä jo vuodesta 2010 tuurailtuani Wokkivihannesten Villeä ja tutustuttuani ramoskeneen.

Nyt aika oli kypsä, oikea bändi ja oikea biisi. Ensikertaa kisanneelle voitto maistui tietysti erityisen hyvältä. Viisuvoitto jää varmasti yhdeksi vuoden kohokohdista, muita tulevat olemaan debyyttialbumin julkaisu Violent Journey Recordsin toimesta kesän aikana ja heinäkuun Ramopiknik- keikka, erityisesti siksi, että bändi perustettiin viime kesän piknikin jälkeisissä fiiliksissä. Keikkoja on mukavasti ja vastaanotto on ollut hyvää. Hieno vuosi ja vasta puolessa välissä. Seuratkaa bändin kuulumisia Facebookista, ostakaa Irstaita Leikkejä- levyä kun se ilmestyy ja tulkaa keikoille, olemme teidän!

Matias Seppä

Ainoa mikä mul tulee mielee et oli hyvää jengiä ja hyvä meininki mut bisse liian kallista.

Ilmari Lehtinen

Fiilikset ihan loistavat ja nöyräks veti kun porukka oli äänestäny meidät voittoon! En olis uskonu ekana että voitto tulis, oli ihan loistavia bändejä mukana. Meininki mestalla oli ihan loistava ja oli hienoa nähdä tupa täynnä. Siksi olisi tehnyt mieli vaikka heittää muutama biisi lisää. Järjestäjät osasi asiansa ja oli kaiken kaikkiaan helvetin hieno tapahtuma!

Eemeli Siekkinen

(11.6.14)

 

 

Finalistit

Pitkään ja hartaasti odotetut Ramoviisut 2014 –kisan finalistit on nyt valittu. Tässä finalistit satunnaisessa järjestyksessä:

Ei tulevaisuutta - Lähestymiskielto
Ramoviisu - Hintit
Mielisairaalaan - Rakas rappio
Kylänpyörä - Kiljuset
Onnenmyyrä - Kumous
Kohu '13 - Himanes

(24.5.14)

 

Ramoviisu-skandaali:

Kukkoset –yhtyeen biisit jäivät kuuntelematta karsinnoista

Finaalista karsiutuneiden bändien nimien julkistamisen jälkeen Kukkoset-yhtye hämmästeli, ettei ollut päässyt edes karsittujen listalle. Ensimmäinen epäilys oli epäilemättä kaikilla, että nimi vain uupui listalta. Näin kuitenkaan ollut. Kukkoset-yhtyeen kilpailukappaleet Keikkabussilla kamat kaatopaikalle ja Ossi Ja Tane olivat jääneet pois esikarsinnasta.

Tekniikka petti

”Tietoteknillinen harmittava erhe koskien Kukkosia. Biisit oli kyllä ladattu ja ovat samassa kansiossa muiden biisien kanssa, mutta jostain syystä eivät zippaudu, harmittelee Ylituomari Hartza, ”Eli nämä pari biisiä puuttuivat tuomariston saamasta zippipaketista. Kokeilin zipata koko biisikansion, ja nämä kaksi biisiä eivät vain zippaudu muiden mukaan. Oisko alkuperäisessä tallennuksessa jotain häikkää eli bitti väärinpäin. Ilmankos bändi oli ihmeissään. Enhän minä tietenkään itse zippiä aukaissut, joten jäi huomaamatta.”

Oikeus on voittanut taas:

Kukkoset tuomariston jälkikuuntelussa

Tuomarit kuuntelivat esikarsinnasta ulos jääneet Kukkosten biisit ja ylituomarin päätöksellä Kukkosilla oli mahdollisuus päästä mustana hevosena Ramoviisujen finaaliin jos vähintään kaksi kolmesta esikarsintatuomareista on sitä mieltä, että Kukkoset olisi mahtunut heidän henk.koht. TOP8:iin.

6. toukokuuta saatiin tuomaristolta vastaukset. Kukkoset eivät yltäneet mustalle hevoselle annettuun tulosrajaan, eivätkä siis olisi mahtuneet finaaliin varsinaisessa karsinnassakaan. Näin Kukkoset lisätään karsinnoissa kisasta tippuneisiin viisubiiseihin. (6.5.14)

 

  

Ramoviisuehdokkaista kokoelmalevy

Killer Records julkaisee cd-kokoelman tämän vuotisista Ramoviisuehdokkaista. Aivan pienestä kokoelmasta ei kyse olekaan, sillä levylle on pyydetty mukaan 29 kappaletta. Mukana ovat kaikki finaalikappaleet ja niiden päälle iso liuta karsintoihin jäänyttä biisiä, jotka nyt tätä kautta saadaan myös yleisön kuultavaksi.

Pääosa kokoelman kappaleista on samoja äänitteitä, joista esikarsintatuomarit finalistit valitsivat. Muutama bändi ehti vielä pika-aikataululla äänittämään uuden version kokoelmaa varten.

”Levylle pyydettiin mukaan meidän mielestä parhaat biisit. Ajatuksen on se, että mun mielestä noi biisit on loistava läpileikkaus siitä, mitä tällä hetkellä ramogenressä tapahtuu, …vaikka joo, mahtuu sinne muitakin kuin puhtainta ramoa mukaan, mutta kuitenkin”, miettii kokoelma-levyn äiti Minna Wee, ”Siellä on monta sellaista, toistaiseksi tuntematonta bändiä mukana, joiden biisit satavarmasti uppoaa ramopunkkareihin. Ja onhan tää jännää, et eka kerran viisuyleisö - ja tietty bänditkin – pääsevät ”kurkkaamaan" viisuihin muutenkin kuin finaalissa. Finaaliin pääsee niin harva biisi, että olis sääli, jos kaikki muut menisi täysin ihmisiltä ohi.”

Kokoelmalevy julkaistaan Ramoviisujen finaalissa 16.5. Semifinalissa Helsingissä. Hintaa levylle tullee 10€, ja se julkaistaan siis CD:nä. (1.5.14)

 

Palautetta tuomareilta

Kumous: Onnenmyyrä

Melko omaperäistä soinnuttelua, melkeen Dead Kennedystä puskee. Teksti on omituinen, eli hyvä homma, vaikken ihan täysin kaikkea tajuakaan kaikkea.

Mikko Karmila

Himanes: Kohu ’13

Hyvä biisi, hyvä kertsi – taitavasti tehty biisi, tätä mä kuuntelisin levyltä ja sopis hienosti radiosoittoonkin, jäi mieleen jo ekalla kuuntelulla, mutta myös kestää kuuntelua.

Minna Wee

Sävellyksessä on käytetty mielikuvitusta, selkeä a-osa, kertosäe sekä vielä c-osakin. Näppärät kitarariffit maustavat biisiä mainiosti, sanoituksessa on ideaa eikä siinä ole sorruttu tavanomaisiin latteuksiin. Hyvä biisikokonaisuus kaiken kaikkiaan.

Miika Söderholm

Hintit: Ramoviisu

Hyvä biisirakenne, tarttuva melodia, hauska asenne pojilla, tätä kuunnellessa tulee hilpeä fiilis – okei sanoituksessa kaikki ramokliseet, mutta sulatitte silti tän tuomarin sydämen.

Minna Wee

Rakas Rappio: Mielisairaalaan

Muistuttaa samaan aikaan Luumäistä ja Ramonesista hyvällä tavalla. Sekä musan että varsinkin tekstin puolesta. Hauska tekstilaina, vaikka yleensä en niistä pidäkään. Vähän lipsuu suomirokin puolelle mutta ei haittaa ny. Ihanan perinteinen rakenne, melkeen kuin 60-luvun brittipopista.

Mikko Karmila

Kiljuset: Kylänpyörä

Nappi biisi: melodia täynnä ”koukkuja” ja kertsi toimii, tällasta mä haluaisin mennä kuuntelemaan keikalle, sanotus ei oo mitään pikku sievää, mistä iso plussa; tää on just sellasta musiikkia, mille mä lämpeen.

Minna Wee

 

Yleispalaute:

Naisille tilausta

Taso oli kirjava, vähän vierastin sekä hc-punkkia ja englanninkielisiä, ja jäin kaipaamaan edes yhtä uskottavaa naissolistia tai tyttöbändiä.

Epe Helenius

Ramojen "blues"-puoli hukassa

Hmm... Mua hämmentää se tässä Suomen ramo-skenessä, että bändit järjestään jättää sen alkuperäisen Ramojen "blues"-puolen pois. Lainausmerkeissä siksi että eihän se varsinaisesti bluesia ole, vaan sitä amerikkalaista musiikkiperinnettä, jossa duurissa menevät biisit eivät välttämättä ole iloisia. Suomalaiset bändit omaksuvat helposti sen humppapuolen ja jotenkin se usein tuppaa korostumaan, myös ylipirteiden tempojen myötävaikutuksella.

No, onneksi osallistujen joukossa oli joitakin epähumppaajia. Soitto oli pääosin hyvää ja rokkaavaa. Mun suosikeista jäi veke ne, joiden sanallisesta annista en saanut tolkkua. Laulun (sävelten) tuottamisen vaikeus ei mua häiritse sinänsä tällasessa kamassa. Rokin säveltäminen on sekä helppoa että vaikeeta yhtaikaa. Oikeastaan se on melkein pelkkää kierrättämistä, mutta ilokseni huomasin että kaikki ei silti kuulostanut pelkältä kierrättämiseltä.

Erittäin positiivista on se, että ihmiset yleensä jaksavat väsätä näitä. Ja Ramones on erittäin mainio esikuva biisintekemiseen. Kannattaa väsätä lisää vaan, ja miettiä samalla mistä yksinkertaistamisessa on kyse.

Mikko Karmila

(30.4.14)

 

Tuomaristoon muutoksia finaalissa:

Epe sivuun Joey tilalle

Ramoviisut-finaalissa tuomariston kokoonpano on hieman vaihtunut karsintakuuntelujen jälkeen. Epe Helenius on estynyt osallistumaan finaali-iltaan, mutta hänen toiveestaan sijaisena finaalissa toimii Joey Luumäki. (30.4.14)

 

Alkukilpailussa karsiutuneet viisuehdokkaat

Ramoviisujen alkuvaiheessa karsiutuneet ehdokkaat aakkosjärjestyksessä:

Anarkomaanit: Pilvessä on mukavaa
Anarkomaanit: Nuorisotyöntekijä
Blessed Lunacy: Punk Rock Zombie Army
Burning Pigs: I Wanna Go
Daggerplay: Ruhkarannan juhannus 1976
Expected Boy: There's nothing like a 70 cents beer in Mexico
Hintit: Parisuhdeterapeutti
Kaappaus Merellä: Juhannusheila
Kaappaus Merellä: Yökerhokyttääjä
Kiljuset: Me ollaan tyhmiä jätkiä
Kimmo Liskomäki Taustayhtyeineen: Heidi 2
Kovat Arvot: Mikkeli
Kovat Arvot: Punk Rock Laulu
Kukkoset: Keikkabussilla kamat kaatopaikalle
Kukkoset: Ossi Ja Tane

Lattialämmitys: Kultarantaan
Lobotomia: Alakko nää mua
Mammonan Valta: Botox-Lissu
Mammonan Valta: Luokkasodan veteraanit
Me Wokkivihannekset: Lähestymiskielto
Ministeri & Eettiset Periaatteet: Santtu-punk
MinaMinä: 44200
Monos: Saat monosta
Monos: Tappajamajava
Museorekisteri: Kuvittele maa
Mustajoki: Liput Luumäkiin
Napakymppi: Kiäh Kiäh
Nikolaus Rungius: Pogoo Possu
Nikolaus Rungius: Vidun (ramo)punk
The Oharit: Kuokkavieras
Pesusienet Ehdolla!: XXX
Pesusienet Ehdolla!: Päin seiniä
Poikkikatu: En voi oottaa huomiseen
Punatähdet: Konikapina
Puolan Lakot: Ei Ei Ei
Puolan Lakot: Me Ei Tartteta Idoleita
Rapax: Liian myöhäistä
Ratkaisu: Mikään ei oo kohdillaan
Routakausi: Vaivun unholaan
Promones: Saturnus rassaa
Silly Things: Time Has Come
Tappajatomaatit: Eheytyshoitoon
Terapiaryhmä: Reissumies
Terapiaryhmä: Matin punkTV
Tinneri: Setä S.
WC Räjähtää: Tykkään Rokkenrollista
V-osasto: Sä oot ongelma
Wunderbaum: Se kesä on mennyt

Kukkoset lisätty jälkikäteen 6.5.14

Hylätyt:
Hurjat Hipit - biisi julkaistu YouTubessa.
Sitä Sopii Kysyä - ylipitkä kappale ja editoitu kyhennetty verasio toimitettu deadlinen jälkeen.
The Dirters - ylipitkä kappale. (30.4.14)

   

Finalistien julkaisussa normaalia enemmän viivettä

Osa kilpailijoista ehti jo vähän tuskailla karsintatulosten viivästymistä. Ylituomari Hartza pyörittelee viivästymisen syitä näin: ”Ramoviisujen finalistit ovat vihdoin selvillä. Asian setvimistä vaikeuttivat helmitaulun hajoaminen, MAOLin taulokoiden katoaminen sekä taskulaskimen patterien loppuminen.”

Yksi viivästysten syy lienee ollut myös se, että kisassa oli biisejä mukana ennätyksellisen paljon, yli 50, mikä on tuottanut tuomaristolle ehkä enemmän kuuntelutyötä kun etu käteen on osattu ennakoida. ”Tämän vuoden taso oli huima, ja vain kuuden kappaleen valitseminen finaaliin oli tuomaristolle todella hankala pala. Kuten arvata saattaa ja äänten hajonta oli myös melkoista”, kertoo Hartza.

Varsinainen finalistien valinta tapahtui niin, neljä tuomaria valitsivat kukin oman top 8 -listansa, jonka perusteella kuusi eniten ääniä saanutta rankattiin finaaliin. Loppukisassa voittajan valitsee sitten yleisö. (25.4.14)

Finalistien lisäksi neljä esiintyjää

Viisufinalistien lisäksi lavalla nähdään edellisen vuoden Ramoviisujen voittaja Psykoterapia, Danny Punk akustisella soolokeikalla, Misfitsistä ja Ramonesista oppi ammentanut, mutta valitettavan harvoin keikkaileva Hallitsevat Elimet, sekä normaalista poikkeava Pojat-yhtyeen keikka: Pojat goes Suomi-punk 77-80" feat. Rattus-Jake. (6.4.14)

Uusi osallistujaennätys!

Ramoviisuihin ilmoittautuminen on päättynyt. Määräaikaan mennessä saapui peräti 55 kappaletta, joka on uusi ennätys viisujen historiassa.

Kolme kilpailukappaletta hylätty

Ramoviisujen ylituomarit hylkäsivät heti kättelyssä kolme viisukandidaattia. Mittaa kilpailukappaleella sai olla maksimissaan 2 minuuttia 59 sekuntia, mutta kaksi kilpailubiisiä onnitui ylittämään tämän haamurajan.

Hämmentävä virhe. En vuonna sitten reipasta tiivistämistä. Eihän tässä mitään progea olla tekemässä, eihän? Ramopunk.comin jalostunut väärä mielipide on aina kannattanut viisubiisin pituudeksi korkeintaan 2 minuuttia ja 20 sekuntia, sekä suositellut bonuspisteiden antamista alle kahden minuutin biiseille. Ramoviisujen ylituomaristo ei tosin ole näitä vaatimuksia suuressa viisaudessaan noteerannut, mutta että yli kolmen minuutin biisi...

Kolmas kappale hylättiin ennakkoesityssäännön rikkomisen vuoksi. Säännöissä kun sattui lukemaan, että biisin täytyy olla ennen julkaisematon ja ennen esittämätön. Parempi onni tällekin kilpailujalle ensi kerralla. Silloin kannattaa lukea myös ne säännöt.

Tuomaristolla kolmen viikon valinta-aika

Tuomaristolla riittää siis purtavaa seuraavaksi kolmeksi viikoksi. Epe Helenius, Mikko Karmila, Miika Söderholm ja Minna Wee saavat kilpailukappaleet kuultavakseen lähipäivinä ja he tekevät päätöksensä täysin ummikkoina, eli he eivät tiedä kilpailukappaleiden esittäjiä tai tekijöitä.

Tuomaristo valitsee finaaliin kuusi artistia, kultakin yhden kappaleen. Lisäksi Ylituomareilla on halutessaan vapaus valita mukaan mahdollinen mustan hevosen, jos heidän mielestään jokin ylivoimainen laulu on jäänyt raadin valintojen ulkopuolelle.

Finalistit tullaan julkaisemaan viikolla 17. Finaali-illan muu ohjelma paljastetaan lähiaikoina ja lipunmyynti starttaa samalla Tiketin kautta. (2.4.14)

 

Viisubiisit toimitettava 31.3. mennessä!

Ramoviisujen 2014 demoja voi aloitella lähettämään viisujen tuottajille. Hartza Miettinen ja Archie Patolahti ottavat hengentuotteita vastaan 2.2.-31.3. välisenä aikana. Määräaikaan mennessä tulee kilpailukappale tai -kappaleet toimittaa kisan ylituomareille mp3-muodossa sähköpostiosoitteeseen ramoviisut2014@gmail.com.

Kukin artisti saa osallistua kisaan maksimissaan kahdella kappaleella, joiden on oltava aikaisemmin missään muodossa julkaisemattomia ja aikaisemmin missään julkisesti esittämättömiä. Finaalin valitaan kuusi artistia, kultakin yksi kappale. Finalistit valitsee nelihenkinen tuomaristo, jonka kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin. Lisäksi tuottajat eli ylituomarit ottavat vapauden valita mukaan mahdollisen mustan hevosen, jos heidän mielestään jokin ylivoimainen laulu on jäänyt raadin valintojen ulkopuolelle.

Mukaan on oheistettava kappaleen tekijä, kappaleen nimi sekä esittäjä. Näitä tietoja ei tulla paljastamaan esikarsintatuomareille ennen kuuntelua. Finaali järjestetään Semifinal-klubilla, Helsingissä perjantaina 16.5.2013, ja valitut finalistit esittävät kappaleensa livenä.

 

Säännöt

(Julkaistu 31.1.14)

1§ Osallistuminen:

- Kilpailuaika 1.2.2014 klo 00:01 – 31.3.2014. klo 23:59.

- Yksi artisti tai bändi voi toimittaa maksimissaan kaksi kappaletta, joista vain toinen voi päästä finaaliin.

- Biisin pitää olla oma, ennen julkaisematon ja ennen esittämätön.

- Mittaa kilpailukappaleella saa olla maksimissaan 2 minuuttia 59 sekuntia.

- Kieli ja instrumentaatio vapaa.

- Kannattaa huomioida, että kyseessä ovat Ramoviisut. Ei kannata siis turhaan tuhlata satasia studioon ja lähettää meille heviä, räppiä tai humppaa.

- Ramoylituomareilla on valta hylätä kilpailukappale, jos se koetaan liian loukkaavaksi.

- Kilpailukappale tai kappaleet tulee toimittaa Ramoylituomareille mp3-muodossa sähköpostiosoitteeseen ramoviisut2014@gmail.com. Mukaan on oheistettava kappaleen tekijä, kappaleen nimi sekä esittäjä. Näitä tietoja ei tulla paljastamaan esikarsintatuomareille ennen kuuntelua.

- Finaali järjestetään Semifinal-klubilla Helsingissä perjantaina 16.5.2014, ja valitut finalistit esittävät kappaleensa livenä.

2§ Esikarsinta- ja finaalisäännöt sekä tuomaristo:

- Esikarsinta- ja finaalisäännöt, finaalin pitopaikka sekä tuomariston koostumus julkistetaan myöhemmin.

 

Voittajalle singlejulkaisu, mammonaa ja mirhamia

Ramoviisujen voittaja palkitaan tänä vuonna kahdelta eri suunnalta. Maineen ja kunnian lisäksi voittobiisi julkaistaan Killer Recordsin toimesta singlenä, sekä Ramopunk.com -kannatusyhdistys ry palkitsee voittajan stipendillä. Bonuksena Woimasointu -levy-yhtyeen diktaattori Hannu on luvannut voittajalle lämpimän kädenpuristuksen. (19.3.14)

 

Ramoviisujen tuomaristo julkistettu

Vuoden 2014 Ramoviisujen arvovaltainen raati on julkistettu. Raadin tehtävänä on kuunnella ja arvioida kaikki ehdokkaat, sekä yhteispäätöksellä valita kuusi finaalipaikan ansaitsevaa kappaletta. Lisäksi itse suuressa Ramoviisufinaalissa Semifinalissa 16.5. arvon tuomaristo valitsee oman suosikkinsa.

Varsinaisen viisuvoittajan valitsee vanhaan tapaan yleisö liveäänestyksen perusteella paikan päällä.

Epe Helenius

Tamperelainen herrasmies Epe Helenius on legendaarisen Poko Rekordsin perustaja ja toimitusjohtaja. Epe on myös palkittu Pirkanmaan Vuoden Luova Yrittäjä –palkinnolla 2009. Vuonna 2013 Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto myönsi Epe Heleniukselle tunnustuspalkinnon hänen merkittävästä vaikutuksestaan populaarimusiikin historiaan paikallisesti ja valtakunnallisesti sekä suomalaisen musiikkiviennin edistämisestä. Pokon talliin on kuulunut myös suomalaista ramopunkkia, mm. Ne Luumäet, Pojat, Ypö-Viis ja Vandaalit, muita lukuisia punk-yhtyeitä lainkaan unohtamatta.

Mikko Karmila

Mikko Karmila on kiistatta Suomen tunnetuin ja ansioitunein tuottaja, miksaaja sekä äänittäjä. Miehen yhteistyökumppanilistalta löytyvät niin Nightwish, Children of Bodom, Amorphis kuin myös suomiramopunkin menestynein yhtye Ne Luumäet. Mikko tunnetaan myös kovana Ramones-fanina. Vuonna 1991 Karmila palkittiin Emma-gaalassa Vuoden tuottaja -palkinnolla.

Miika Söderholm

Pojat, Ypö-Viis ja Debbie -yhtyeistä tuttu Miika Söderholm edustaa tämän vuoden Ramoviisuissa muusikkojen näkökantaa. Miika toimii myös äänittäjänä sekä tuottajana Torpedo Tuotannossa sekä järjestää Punkpajoja yhdessä Heko Montosen ja Outi Söderholmin kanssa. Miikalla on pitkä kokemus ja oma näkemys ramopunkin suhteen, joten ammattikorvalla pääsee Miika viisuehdokkaita ruotimaan.

Minna Wee

Tuomaristossa ramopunkyhteisön edustajana toimii pitkään genren tapahtumissa mukana pyörinyt Minna ”Wee” Wallenius. Minna on ollut perustamassa myös Ramopunk.com – tukiyhdistys ry:tä, jonka tarkoituksena on tukea Mika Vesterisen ylläpitämää Ramopunk.com –sivustoa henkisesti ja rahallisesti. Tänä keväänä Porissa järjestettävä Poriferia –festivaali on myös osin Minnan organisoima tapahtuma.

(19.3.14)

 

Heko (kuva: Hartza).

Juontajana Heko

Viisujen juontajana ja henkisenä isänä eri sivupersooniensa kera toimii edelleen Heko. Rehtoreiden lopetettua musiikkieläkeläisellä riittää aikaa säätää ja sotkea kuviot vielä moneen kertaan ennen Suurta Finaalia. Kenties säädöistä saadaan aikaan jopa oma näyttely Heurekaan. (19.3.14)

Archie (kuva: Santtu Särkäs).

Toinen ylituomari vaihtunut

Ylituomaristossa on myös tapahtunut muutoksia, ja Hartzan aisapariksi on liittynyt Arttu ”Archie” Patolahti. Hartza toivottaa Archien tervetulleeksi tiimiin ja samalla kiittää Häkliä aiemmista uhrauksista viisujen eteen. Arttu on Lahdesta Helsingin Vaasankadulle ajautunut punk-säätäjä ja Heiniksen kantapeikko.  Hän on myös yksi LPRHC Festin vastaavista tuottajista, toinen Tänäänkin menee hyvin! -klubien järjestäjistä sekä Pää Kii -yhtyeen kuski. Archie vaikuttaa silloin tällöin myös skatepunk -yhtye The Prostidudesin kitaristi-laulajana, ja ramopiireissä hän on tunnettu myös muinaisesta Monroes -yhtyeestään. (19.3.14)

 

Ramoviisut-paita ennakkotilauksella 21.4.14 saakka

Ensimmäistä kertaa Ramoviisujen historiassa on mahdollisuus pukea päälleen viisuaiheinen pukine.

Paitaa on saatavilla sekä Gildan- että Fruit of The Loom -merkkisiin paitoihin, ladyfitit ovat vain Gildanin tuotantoa. Paidan hinta on 15 euroa ja se pitää tilata sitovasti ennakkoon, sekä maksaa eräpäivään mennessä. Vain ajoissa maksetut paidat painetaan. Näitä ei siis tule myyntiin itse Ramoviisuihin tai mihinkään rättimyymälöihin, nyt on ainoa tilaisuus saada tämä haluttu vartalonverhoaja itselleen.

Toistaiseksi saatavilla vain mustana. Koot XS-XXL.

Tilausohjeet: Lähetä sähköpostia ramoviisut2014@gmail.com -osoitteeseen otsikolla "Paitatilaus". Liitä viestiin mukaan paidan koko, Gildan vai Fruit, määrä ja osoitteesi. Saat paluupostissa maksuohjeet.

Viimeinen mahdollinen tilauspäivä on 21.4. ja rahojen pitää näkyä tilillä viimeistään 25.4.

Paidat saa lunastaa Ramoviisuissa nimeä vastaan, mutta postituskin on mahdollista, jos viisuihin ei pääse paikalle. Paidat saapuvat painosta aika viime tipassa, joten jos haluaa varmistaa, että itse Viisuissa paita komistaa rintaa, niin kannattaa lunastaa vasta paikan päällä. Paidan ostajille upea Ramoviisut-rintanappi kaupan päälle. Näitä on myytävänä viisuissa vain pieni, rajattu erä. Paidan ostamalla varmistat itsellesi myös komean karkin rintapieleesi.
 (18.3.14)

 

Vuosien 2005 - 2013 viisujen voittajat

2005: Kesä-Vantaa

Vuoden 2005 voittaja Ilkka Hendolin, kuvassa keskellä (kuva: Ville Vee).

2006: Pogoomaan

Vuoden 2006 voittaja Ratpack (kuva: Nunnu).

2007: Kutosdivariin

Vuoden 2007 voittaja, Iskuryhmä (kuva: Ilpo).

2008: Takaisin Havannaan

Vuoden 2008 voittaja Nixonix (kuva: Ilpo).

2009: Kesätennarit

Vuoden 2009 voittaja  Epic Zacharias & Co (kuva: Hartza)

2010: Inno no senomar

Vuoden 2010 Ramoviisujen voittaja: Taustalaulaja-sanoittaja Jekellä (vas.) vahvistettu Me Wokkivihannekset (kuva: Eikka).

2013: Hullu nainen

Vuoden 2013 Ramoviisujen voittaja: Pykoterapia (kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

 

Kävijälaskuri