www.ramopunk.com

 Rehtorit etusivu

 

Share |

Haastattelussa Rehtori Heko:

Rehtorit lopettaa!

(Julkaistu 20.8.13)

Rehtoreilta tuli 13.8.2013 huonoakin huonompia uutisia... Rri Reponen jr keskittyy toiseen bändiinsä ja Rehtorit lopettaa toimintansa. Vastavirta-klubilla Tampereella oli 16.8. bändin viimeinen sovittu keikka ja vihoviimeinen keikka talvella 2014 Helsingissä. Siinäpä sitä haastattelun aihetta...

Rehtori Heko

...vai Rehtori pestin päätyttyä ilman titteleitä Heko Luumäki? 

(Kuva: Hartza)

*    *    *

Ramopunk-uutiset 13.8.13:

Rehtorit lopettaa!

Rehtoreilta tulee huonoakin huonompia uutisia... Rri Reponen jr keskittyy toiseen bändiinsä ja Rehtorit lopettaa toimintansa.

Vastavirta-klubi Tampereella 16.8. yhdessä Real Vacationin ja Burning Pigsin kanssa on bändin viimeinen sovittu keikka ja vihoviimeinen keikka tulee olemaan talvella 2014 Helsingissä. 

Rehtori Heko ei tässä vaiheessa suostunut kommentoimaan lähettämäänsä tiedotetta mitenkään. Mahdollisesti asiaan palataan myöhemmin.

*    *    *

"Itkut itkettiin kesällä" 

Rehtorien loppu tuli minulle täysin pyytämättä ja yllättäen. Entä sinulle? Pitkän harkinnan tulos vai yllättävä rysäys?

- Merkithän on ilmassa aina, kun jotain isoa on tapahtumassa. 

Pitkään oli selvillä, että joku ratkaisu Sannan on tehtävä, koska aikaa ON todella vähän. Ei tää mikään rysäys siis ollut.

Rekseillähän piti olla homma hyvin hanskassa ja monenlaisia suunnitelmia. Minne se hanska hävisi?

- Päävastuullisena mulla on aina monenlaisia suunnitelmia ja hönkä päällä. Se, että itse arvelee kaiken aina menevän nappiin, ei tietenkään takaa mitään. 

Bändidemokratian hienous ja surkeus on siinä, että kuka tahansa saa tehdä mitä tahansa milloin tahansa.

"Mitään ei enää julkaista"

Laulava rehtori on vaihtunut bändissä ennenkin, ainakin yykaakoonee…vii…kuusi kertaa, äkkiä laskettuna ainakin. Kävikö mielessä bändin jatko uuden laulajan kanssa?

- 2004 sanoin, että Rehtoreiden lopullinen kokoonpano on tässä. Jos yksikin lähtee, se on siinä. Siinä se on.

Loppuiko bändi sopuisasta ja itkun ja riidan kera?

 - Itkut itkettiin kesällä ja nyt on olo ihan OK.

Uutta levyähän tässä odoteltiin, eikä bändi lopettamista. Aikaisemmin juuri kehuit, että ”jonkinlainen Rehtori-ketsuppipullo tömähti auki poikkeuksellisen rajusti” ja uusia biisejä syntyi läjä päin bändin ollessa tauolla. Mites sen levyn nyt sitten käy? Julkaistaanko se bändi lopettamisen jälkeen ja siinä yhteydessä se viimeinen keikka Helsingissä talvella 2014?

- Mitään ei enää julkaista. 

Biisit on olemassa ja lisää tulee kuin Heinzin tehtaalta. Sen puoleen mulla ei ole huolta. Musiikkia on kovalevy pullollaan.

Harmi, tuo keikka herätti vähän toiveita, että kyseessä olisi ollut levynjulkaisukeikka, mutta ei sitten ollut. Miksi Rehtoreiden viimeinen keikka on tuolloin?

- Aikaa on to-del-la vähän. Sanna ei ehdi ennen vuodenvaihdetta.

Tuleeko Reksit ikinä back?

 - Ei sellaista voi miettiä.

Toimintansa lopettava Rehtorit soitti toiseksi viimeisen keikkansa 16.8.13 Vastavirta-klubilla Tampereella (kuva: Hartza).

Milläs mielellä päästät irti Rehtoreista? 18 vuotta olet tämän bändin kanssa elänyt…

 - Koville otti. Mutta hyvääkin tämä voi tehdä. Taas on vapaus tehdä mitä vaan!

"Nämä biisit täytyy kyllä ehdottomasti saada julki"

Heko olet ainoa Rehtoreista, jolla ei ole toista bändiä? Mitäpä nyt sitten jatkossa meinaat? Onko jotain bändivirityksiä kiikarissa?

- Ei, mutta on mulla yksi ideantapainen. Odottelen rauhassa, josko se kasvaisi loistoideaksi. 

Jos ryhdyn hommiin, niin ylivoimaisesti haastavinta on löytää hyviä IHMISIÄ Soittotaitohan on sinänsä sivuseikka. Lavalla keikkumisesta tiedän aika paljon ja biisejä tosiaan riittää.

Oletko ajatellut mahdollisuutta liittyä johonkin olemassa olevaan bändiin, jos sellaisia mahdollisuuksia löytyy? Sinut muistetaan myös Apu-Pojan roolista Pojat-yhtyeessä...

SITÄKÄÄN ideaa en mieti vielä kauhean aktiivisesti. Paras ratkaisu pompsahtaa päähän ihan itsestään, kun malttaa olla hetken aloillaan.

Nämä biisit täytyy kyllä ehdottomasti saada jotenkin purkkiin ja julki - sen verran hyvältä niiden tekeminen on tuntunut...

Toimintansa lopettava Rehtorit kiittää fanejaan toiseksi viimeisellä keikallaan 16.8.13 Vastavirta-klubilla Tampereella. Hekolla taisi mennä vähän roska silmään... (kuva: Hartza).

 

Kävijälaskuri